Μαθήματα

Για φοιτητές και ανέργους ισχύουν ειδικές τιμές.
Διδάσκονται μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπ. Πολιτισμού για τις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.
Τα μαθήματα του κλασικού μπαλέτου γίνονται με συνοδεία πιάνου.

Kλασικό μπαλέτο

Είναι η τέχνη που δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να διαμορφώσει αρμονικά το σώμα του, να κινηθεί με χάρη, να αναπτύξει τη φαντασία του, τη γρήγορη σκέψη, το συντονισμό του σώματος και του μυαλού του και να γνωρίσει την κλασική μουσική. Τα παιδιά που διδάσκονται μπαλέτο μαθαίνουν να συντονίζουν τις κινήσεις τους ακολουθώντας το ρυθμό της μουσικής. Έτσι το σώμα τους αποκτά χάρη και σωστή στάση. Παράλληλα κατανοούν την έννοια ‘χορεύω’, όχι μόνο ως προς την τεχνική, αλλά και ως προς την εκφραστικότητα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο χορός γίνεται τέχνη και όχι μόνο βήματα στη σειρά. Επί πλέον, το μπαλέτο είναι σύστημα αγωγής και πειθαρχίας που προσφέρει χαρά, αρμονία και ομορφιά στο σώμα, ηρεμία και χαλάρωση στο πνεύμα. Στους ενήλικες διδάσκονται μαθήματα μπαλέτου μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.

Σύγχρονος χορός

Είναι η τέχνη που πηγάζει από τη φυσικότητα της ανθρώπινης κίνησης, σε σχέση με την προσωπικότητα του κάθε μαθητή. Στηρίζεται στην τεχνική release-εναλλαγή της σύσπασης και χαλάρωσης των μυών καθώς και της συνειδητοποίησης του μυοσκελετικού συστήματος. Με αυτήν την τεχνική ο κάθε χορευτής απελευθερώνεται σταδιακά από τις αναστολές που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της κίνησης του. Ανακαλύπτει τις δυνατότητες της προσωπικής του έκφρασης, αποκτώντας ευλυγισία και αρμονία στο χορό του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθει ψυχική ανακούφιση και πληρότητα καθώς εκφράζει όλο και καθαρότερα τα συναισθήματά του.

Μουσικοκινητική αγωγή

Στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας διδάσκεται η μουσικοκινητική αγωγή, ένα μάθημα-παιχνίδι, μέσω του οποίου αναπτύσσουν τη μουσικότητα, το ρυθμό και τη φαντασία τους με τη βοήθεια της κίνησης, ενώ παράλληλα ασκούν το σώμα, το μυαλό και την εκφραστικότητα τους.

Modern Jazz

Είναι ο χορός που χρησιμοποιεί στοιχεία κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Δανείζεται στοιχεία από το musical theatre, δεν ξεχνά όμως τις παραδοσιακές ρίζες του και το γεγονός ότι δημιουργήθηκε από φολκλόρ στοιχεία για να εκφράσει τη λύπη και την χαρά των ανθρώπων. Έχει γρήγορους ρυθμούς, είναι γήινος χορός και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα δυναμικά.

Αυτοσχεδιασμός

Ο αυτοσχεδιασμός είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής. Τον ασκούμε καθημερινά: περνώντας το δρόμο, πιάνοντας κουβέντα, αντιδρώντας σε αυτά που μας συμβαίνουν χωρίς να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Τί αλλάζει σε ένα μάθημα αυτοσχεδιασμού; Είναι απλώς μια πιο συνειδητή προσπάθεια, να κουρδίσουμε το μυαλό και το σώμα σε μια ενότητα μέσω της κίνησης. Πρωταρχικό μέλημα μας σε αυτό το μάθημα είναι ένα είδος πρακτικότητας. Αρχικά, εστιάζουμε στην προετοιμασία και το άνοιγμα του σώματος και του νου σε όλες τις πιθανές λειτουργίες και δυνατότητες κίνησης που έχουν. Στη συνέχεια, δομώντας και αποδομώντας στοιχεία κίνησης -όπως για παράδειγμα ταχύτητα, φόρμα, δυναμική, ρυθμικότητα, θέση στο χώρο- εστιάζουμε στη δημιουργία προσωπικού υλικού. Κύριο ερώτημα και άξονας αυτού του μαθήματος αυτοσχεδιασμού είναι το εξής: Πώς διαφοροποιούνται οι επιλογές μου στον αυτοσχεδιασμό μου όταν βρίσκομαι σε συνθήκες παράστασης; Δουλεύοντας ατομικά, σε ζευγάρια και σε γκρουπ θα διερευνήσουμε το όριο του πώς το υλικό του καθενός μπορεί να μεταμορφωθεί από προσωπικό σε παραστάσιμο.

Κινησιολογική Ενδυνάμωση

Είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος δουλειάς για το σώμα του χορευτή ώστε να επιτευχθεί χαλάρωση, σεβόμενη την ανατομία και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Επιπλέον, γίνεται αποκατάσταση, συμβάλλοντας στη μείωση ή την αποφυγή κοινών προβλημάτων ή προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χορευτές από την έντονη σωματική άσκηση.

Διαλογισμός & Χορός

Το μάθημα απευθύνεται κυρίως σ΄ εκείνους που θα ήθελαν να έρθουν σ΄ επαφή με τον κόσμο του χορού και για κάποιο λόγο δίστασαν να το κάνουν. Οι αρχές του μαθήματος πηγάζουν από την τεχνική release (αποδέσμευση της έντασης), συναντούν τους λαϊκούς κυκλικούς χορούς και οργανώνονται στον αυτοσχεδιασμό. Οι δυναμικές εναλλάσσονται διαρκώς, άγνωστες πτυχές προκύπτουν, και ο ρυθμός του καθένα συντονίζεται σε ένα κοινό παλμό, αυτόν της ομάδας.

Δημιουργικός Χορός

Το συγκεκριμένο μάθημα επιθυμεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη των παιδιών για ελεύθερη χορευτική έκφραση. Δεν απαιτεί προηγούμενη χορευτική εμπειρία καθώς απευθύνεται σε όλους τους μικρούς χορευτές, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 8-11 ετών ανεξαρτήτως επιπέδου και κινητικών δεξιοτήτων.  Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινούμαστε είναι δύο: η Κίνηση και η Έκφραση.  Με συνοδηγό την ελευθερία, τελικός προορισμός μας είναι η δημιουργία της προσωπικής χορευτικής μας ταυτότητας. Και δεν ξεχνάμε το συναίσθημα της απόλαυσης…

Φωτογραφίες της Σχολής

This is custom heading element

Μενού