Μαθήματα

Για φοιτητές και ανέργους ισχύουν ειδικές τιμές.
Διδάσκονται μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπ. Πολιτισμού για τις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού.
Τα μαθήματα του κλασικού μπαλέτου γίνονται με συνοδεία πιάνου.

Kλασικό μπαλέτο

Είναι η τέχνη που δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να εναρμονίσει το σώμα με τον νου, να αναπτύξει τη φαντασία, τη γρήγορη σκέψη, να κινηθεί με χάρη και να γνωρίσει την κλασική μουσική. Τα παιδιά, που διδάσκονται μπαλέτο, μαθαίνουν να συντονίζουν τις κινήσεις τους, ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής. Έτσι, το σώμα τους αποκτά σωστή στάση. Παράλληλα, κατανοούν τη σημασία του χορού, όχι μόνο ως προς την τεχνική, αλλά και ως προς την εκφραστικότητα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο χορός ανάγεται σε τέχνη και δεν περιορίζεται μόνο σε βήματα στη σειρά. Επί πλέον, το μπαλέτο αποτελεί σύστημα αγωγής και πειθαρχίας που προσφέρει ευφορία, αρμονία και ομορφιά στο σώμα, ηρεμία και χαλάρωση στο πνεύμα.

Στους ενήλικες διδάσκονται μαθήματα μπαλέτου μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.

Σύγχρονος χορός

Είναι η τέχνη που πηγάζει από τη φυσικότητα της ανθρώπινης κίνησης, σε σχέση με την προσωπικότητα του κάθε μαθητή. Στηρίζεται στην τεχνική release-εναλλαγή της σύσπασης και χαλάρωσης των μυών καθώς και της συνειδητοποίησης του μυοσκελετικού συστήματος. Με αυτήν την τεχνική, ο κάθε χορευτής απελευθερώνεται σταδιακά από τις αναστολές, που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της κίνησής του. Ανακαλύπτει τις δυνατότητες της προσωπικής του έκφρασης, αποκτώντας ευλυγισία και αρμονία στον χορό του. Το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση ψυχικής ανακούφισης και εκφραστικής πληρότητας, μέσα από την απελευθέρωση των συναισθημάτων του.

Μουσικοκινητική αγωγή

Η μουσικοκινητική αγωγή διδάσκεται στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Πρόκειται για  ένα μάθημα-παιχνίδι, μέσω του οποίου αναπτύσσουν τη μουσικότητα, τον ρυθμό και τη φαντασία τους μέσω της κίνησης, ενώ παράλληλα ασκούν το σώμα, τον νου και την εκφραστικότητά τους.

Modern Jazz

Είναι ο χορός που συνδυάζει στοιχεία κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Δανείζεται στοιχεία από το musical theatre, δεν ξεχνά όμως τις παραδοσιακές ρίζες του και το γεγονός ότι δημιουργήθηκε από φολκλόρ στοιχεία για να αποδώσει τη λύπη και τη χαρά των ανθρώπων. Έχει γρήγορους ρυθμούς, είναι γήινος χορός και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα δυναμικά.

Αυτοσχεδιασμός

Ο αυτοσχεδιασμός είναι μέρος της καθημερινής ζωής του ανθρώπου. Πρόκειται για αυθόρμητες ενέργειες και αντιδράσεις του σε γεγονότα και συμβάντα, χωρίς να γνωρίζει, εκ των προτέρων, το αποτέλεσμα.

Το μάθημα του αυτοσχεδιασμού είναι, απλώς, μια πιο συνειδητή προσπάθεια, που ενεργοποιεί τον νου και το σώμα σε μια ενότητα, μέσω της κίνησης. Το πρωταρχικό μέλημα του μαθήματος ξεκινάει από μία μορφή πρακτικότητας. Αρχικά, εστιάζει στην προετοιμασία και το άνοιγμα σώματος και νου σε όλες τις πιθανές λειτουργίες και δυνατότητες κίνησης που διαθέτουν.

Στη συνέχεια, δομώντας και αποδομώντας στοιχεία κίνησης – ταχύτητα, φόρμα, δυναμική, ρυθμικότητα, θέση στον χώρο – ο αυτοσχεδιασμός προσβλέπει στη δημιουργία προσωπικού υλικού. Ο βασικός άξονας του μαθήματος περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα πώς διαφοροποιούνται οι επιλογές του καθένα στον αυτοσχεδιασμό, όταν βρίσκεται σε συνθήκες παράστασης; Έτσι, μέσω της ατομικής, σε ζευγάρια ή ομαδικής άσκησης, δίνεται η ευκαιρία να διερευνηθεί το όριο του κάθε σπουδαστή, σύμφωνα με το προσωπικό του υλικό, ούτως ώστε να εξελιχθεί σε παραστάσιμο.

Διαλογισμός & Χορός

Το μάθημα εστιάζει στη σχέση και την αλληλεπίδραση του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος. Στοχεύει στην ισορροπημένη μεταξύ τους συνεργασία, απαραίτητη για την εργονομία και την ευστοχία κάθε ανθρώπινης δράσης. Βοηθά το άτομο να βελτιώσει πολλές συνήθειες της καθημερινότητάς του, από το απλό περπάτημα ή το κάθισμα, έως την απόδοσή του σε πιο απαιτητικές δραστηριότητες. Ωφελεί όσους πάσχουν από νευρομυοσκελετικούς και χρόνιους πόνους ή έχουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες.

Δημιουργικός Χορός

Το συγκεκριμένο μάθημα επιθυμεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη των παιδιών για ελεύθερη χορευτική έκφραση. Δεν απαιτεί προηγούμενη χορευτική εμπειρία, καθώς απευθύνεται σε όλους τους μικρούς χορευτές, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 8-11 ετών, ανεξαρτήτως επιπέδου και κινητικών δεξιοτήτων.  Οι βασικοί άξονες, γύρω από τους οποίους δομείται το μάθημα, είναι δύο: η Κίνηση και η Έκφραση.  Με συνοδηγό την ελευθερία, βασικός στόχος του είναι η δημιουργία της προσωπικής χορευτικής ταυτότητας του κάθε μαθητή, χωρίς να αγνοείται η αίσθηση της απόλαυσης.

Φωτογραφίες της Σχολής

This is custom heading element

Μενού