Καθηγητές

Άσπα Φούτση

Διευθύντρια της σχολής. Διδάσκει κλασικό μπαλέτο

Δημήτρης Κυανίδης

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο και ρεπερτόριο

Λένα Ράνη

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο

Σοφία Παπανικάνδρου

Διδάσκει σύγχρονο χορό & αυτοσχεδιασμό.

Δόμνα Μπίκου

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, modern jazz και μουσικοκινητική αγωγή

Χαρά Θεοτοκάτου

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, pointe, repertoire

Βίκυ Χατζή

Διδάσκει σύγχρονο χορό.

Δημήτρης Σωτηρίου

Διδάσκει το μάθημα ‘Διαλογισμός & Χορός’

Ειρήνη Θανασούλη

Διδάσκει σύγχρονο χορό, ρεπερτόριο σύγχρονου χορού, δημιουργικό χορό & μουσικοκινητική αγωγή.

Άσπα Φούτση

Διευθύντρια της σχολής. Διδάσκει κλασικό μπαλέτο.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού, πτυχιούχος του ΥΠ.ΠΟ. Παρακολούθησε σεμινάρια χορογραφίας στο Centre International Choréographique στο Παρίσι, καθώς και σεμινάρια παιδαγωγικής μπαλέτου στην Ακαδημία Χορού της Όπερας της Σόφιας. Έλαβε μέρος σε παραστάσεις χορού κλασικού ρεπερτορίου της Ε.Λ.Σ. Αθηνών. Από το 1982, διατηρεί ιδιωτική σχολή χορού στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της χορευτικής ομάδας “ΕΞΙΣ”. Συνεργάστηκε ως χορογράφος με πολλές θεατρικές ομάδες και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Από το 1999 ως το 2010, δίδαξε το μάθημα «Κινησιολογία-χορός» στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Από το 2007 είναι ιδρυτικό μέλος του Χοροθεάτρου «Αδράστεια». Τον Νοέμβριο του 2012, χορογράφησε τη ροκ όπερα Alexander του Θεσσαλονικιού συνθέτη Κώστα Αθυρίδη. Είναι μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.)

Δημήτρης Κυανίδης

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο και ρεπερτόριο.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος νομικής ΑΠΘ και Παιδαγωγικής κλασικού χορού – ιστορικών χορών του Institut Pédagogique d’ Art Choréographique των Παρισίων και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης της Αθήνας. Μελέτησε αναγεννησιακούς και μπαρόκ χορούς στο Παρίσι και στη Ν. Υόρκη. Το 1987-90, χόρεψε ως solist με το «Ballet de l’ Île de France» (Παρίσι) και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τις ομάδες «Χορομανία», «Δρώσα Μάζα» και «Vis Motrix». Έχει χορογραφήσει πολλές παραστάσεις θεάτρου, μιούζικαλ, όπερας και κινηματογράφου. Διδάσκει κλασικό χορό – παιδαγωγική χορού και ιστορικούς χορούς σε ανώτερες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές. Το 2000 ανέλαβε χρέη δασκάλου μπαλέτου στο «Χοροθέατρο» του ΚΘΒΕ, του οποίου έγινε καλλιτεχνικός σύμβουλος το 2006 και χορογράφησε το έργο Κιθαιρώνας – Μυστικός Κήπος, το 2008.

Λένα Ράνη

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο.

Η Λένα Ράνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι δασκάλα κλασικού χορού πτυχίο ΥΠ.ΠΟ. Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάστηκε ως δασκάλα κλασικού χορού και θεωρίας μπαλέτου με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του Δήμου Σταυρούπολης καθώς και με τις ερασιτεχνικές σχολές του Δήμου Σταυρούπολης, Δήμου Καλαμαριάς, Χ.Α.Ν.Θ. και Άσπα Φούτση. Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με την Όπερα Θεσσαλονίκης, την ομάδα χορού «Δρώσα Μάζα» καθώς και σε φεστιβάλ και videos με τον συνθέτη G. Bregovic. Είναι μέλος της ομάδας χορού «Vis Motrix».

Σοφία Παπανικάνδρου

Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό & μουσικοκινητική αγωγή.

Η Σοφία Παπανικάνδρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Ξεκίνησε χορό στη Σχολή Χορού Άσπα Φούτση. Είναι απόφοιτος της ακαδημίας χορού SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στο Tanzquartier Wien και έγινε μέλος της ομάδας «Bodhi Project». Συνεργάστηκε ως χορεύτρια με τους Martin Nachbar, Martin Kilvady, Matej Kejzar, Marco Torrice, Στέλλα Ζάννου, Κώστα Κέκη, Jana Vetten, Julia Wissert, Χάρη Πεχλιβανίδη και Κώστα Γεράρδο, σε παραγωγές του SEAD, Mozarteum University of Salzburg, ARGEkultur, ΚΘΒΕ. Χορογράφησε για τη θεατρική ομάδα ανθρώπων με αναπηρίες «Ramba Zamba» και συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Δαμιανό Κωνσταντινίδη στο ΚΘΒΕ. Από το 2010 διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και μπαλέτο για ενήλικες και χορευτές σύγχρονου χορού.

Δόμνα Μπίκου

Διδάσκει Modern Jazz και μουσικοκινητική αγωγή

Η Δόμνα Μπίκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έως την ηλικία των 15 ετών παίρνει με άριστα όλα τα πτυχία της Royal Academy of Dance&ISTD. Το 2007 φοιτά με υποτροφία για ένα χρόνο στην Ακαδημία Χορού του Europaballet στο St.Polten της Αυστρίας. Το 2015 τελειώνει τις σπουδές της ως επαγγελματίας χορεύτρια και καθηγήτρια χορού, έχοντας φοιτήσει στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού, με διευθυντή τον Guess Mihov στη Λάρισα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καταξιωμένους χορογράφους, όπως William Forsythe, Milena Simeonova, Yannick Boquin, Siner Gonenc,Myrna Kamara, Marco Pierrin, Alain Bottaini, Galina Bogoeva, Bruce Steivel, George Mani, Χριστίνα Μπέσκου, Ράνια Φόβου . Διδάσκει κλασσικό χορό και τζαζ.

Χαρά Θεοτοκάτου

Διδάσκει κλασικό μπαλέτο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Zimbabwe. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη Σχολή Χορού της Pat Stirling, από όπου απόκτησε όλα τα πτυχία του R.A.D. Σε ηλικία 14 ετών, επιλέχθηκε από την ομάδα χορού National Ballet of Zimbabwe, στην οποία δούλεψε αργότερα ως solist. Αποφοίτησε από το Royal Ballet School του Λονδίνου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε με τις ομάδες της Αγγέλας Λύρα και με το Μπαλέτο Αθηνών της Ρενέ Κάμμερ. Υπήρξε solist στο «Χοροθεάτρου» του ΚΘΒΕ και συμμετείχε σε όλες τις παραγωγές του από το 1989 έως το 1999. Συμμετείχε στην ομάδα «Ευάνεμος» της Μ. Μάντακα. Ίδρυσε με τον Κ. Γεράρδο την ομάδα χορού «Vis Montx». Έχει διδάξει χορό και κινησιολογία, ενώ επίσης έχει επιμεληθεί την κινησιολογία στις παραστάσεις Τα Λουλούδια στην Κυρία (θεατρικός οργανισμός Νέες Μορφές), Underground (σε σκηνοθεσία Λ. Κοταλακίδου) και στην Όπερα  Lucia di Lammermoor, παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής.

Βίκυ Χατζή

Διδάσκει σύγχρονο χορό.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε το 1995 από την Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα μοντέρνου και κλασικού χορού στη σχολή του Peter Goss στο Παρίσι, στο Laban Center στο Λονδίνο και στη σχολή Henry Striching στο Άμστερνταμ. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από το 1998 έως το 2006 στο Internationale Sommertaznanzwochen στη Βιέννη (David Zambrano, Akram Khan). Συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ως χορεύτρια στο «Χοροθέατρο Αδράστεια», στην ‘Όπερα Θεσσαλονίκης με το έργο Ορφέας και Ευρυδίκη, στο «Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης»  με το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, και στο Μέγαρο Μουσικής  με το Καρναβάλι των Ζώων. Συμμετείχε στο Video Dance «Φτερούγισμα της Θύμησης», με τη Μαργαρίτα Μάντακα. Έχει συνεργαστεί με τον ζωγράφο Χρήστο Αλαβέρα σε Χοροεικαστικά και Διαδραστικά Δρώμενα α)«Γενί Τζαμί-Δημήτρια-2004», και β) «αίθουσα Τέχνης: Ζήνα Αθανασιάδου-2006».

Δημήτρης Σωτηρίου

Διδάσκει το μάθημα ‘Διαλογισμός & Χορός’

Ο Δημήτρης Σωτηρίου γεννήθηκε στη Δράμα το 1968. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη, όπου πήρε και τα πρώτα μαθήματα χορού. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη, στην τεχνική release. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Sinequanon» και έχει πάρει μέρος σε όλες τις παραγωγές της είτε ως χορογράφος είτε ως χορευτής. Για δέκα συναπτά έτη, συνεργάστηκε με τη Ζουζού Νικολούδη στα ΧΟΡΙΚΑ. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους: Δ. Παπαϊωάννου, Σ. Χατζάκη, Δ. Αβδελιώδη, S. Ounkofsky, Α. Λύρα κ.α. Έχει ασχοληθεί με τα χορικά παραστάσεων στα Εθνικά Θέατρα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας καθώς και στο Κ.Θ.Β.Ε. Το μάθημά του βασίζεται, από τη μία πλευρά, στη μελέτη του (μυο)σκελετικού συστήματος και από την άλλη, στην ευφορία που παράγεται από τον χορό στο σχήμα του κύκλου.

Ειρήνη Θανασούλη

Διδάσκει δημιουργικό χορό

Η Ειρήνη Θανασούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα Ημαθίας. Απέκτησε Πτυχίο στη Διδασκαλία Χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ με Παιδαγωγική Κατεύθυνση. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στην Μουσικοκινητική Αγωγή και στο Ρώσικο σύστημα Μπαλέτου (Vaganova) λαμβάνοντας δίπλωμα από την Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Σόφιας με δασκάλα την άλλοτε Prima
μπαλαρίνα και σήμερα ακαδημαϊκό στην τέχνη του χορού, Kalina Bogoeva. Έχει λάβει μέρος σε Φεστιβάλ και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κοντά στους Rudy Bryans, Alexander Neskov, Jose Agudo, Gaia Lemmi, Daniel Lommel, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Ελεάνα Γεωργούλη, Νίκο Καλογεράκη, Alleyne sisters και άλλους. Τον Γενάρη του 2023 γίνεται δεκτή και παρακολουθεί το εντατικό Workshop Gagalab στην Νέα Υόρκη με χορευτές του Ohad Naharin. Εκεί διδάσκεται κομμάτια τεχνικής σύγχρονου χορού και ρεπερτόριο του χορογράφου. Το 2022 ιδρύει την Ομάδα Σύγχρονου Χορού “Norma dancers” με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που στοχεύει στη δημιουργία πρωτότυπου κινητικού έργου.

Μενού