Νέα μαθήματα για παιδιά κι ενήλικες!

Νέα μαθήματα για παιδιά κι ενήλικες!

Καθώς διανύουμε ήδη την τρίτη εβδομάδα της καινούργιας σχολικής χρονιάς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε 5 νέα μαθήματα, που θα πραγματοποιούνται τόσο στην απογευματινή, όσο και στην πρωινή ζώνη της σχολής!

 

Κλασσικό μπαλέτο με τον Δημήτρη Κυανίδη

Διδασκαλία: Δημήτρης Κυανίδης

Μαθήματα: κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 10:00-11:30

Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Δυνατότητα παρακολούθησης με drop in ή με κάρτα μαθημάτων.

Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε επαγγελματίες του χορού, σε αποφοίτους επαγγελματικών σχολών, σε δασκάλους, και σε μαθητές με πολύ καλό επίπεδο στην τεχνική του μπαλέτου

 

Dance Fusion για αρχάριους ενήλικες

Διδασκαλία: Λένα Ράνη

Μαθήματα: Τετάρτη & Παρασκευή: 09:00-10:00

1ο μάθημα γνωριμίας: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022*

Το μάθημα θα είναι βασισμένο στην τεχνική του μπαλέτου και του σύγχρονου χορού, καθώς θα υπάρχουν και στοιχεία ελεύθερης κίνησης.

Το τμήμα θα ξεκινήσει μόνο εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών.

 

Δημιουργικός Χορός για παιδιά

Διδασκαλία: Ειρήνη Θανασούλη

Μαθήματα: Τρίτη 18:30-19:30

1ο μάθημα γνωριμίας: Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022*

Το μάθημα επιθυμεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη των παιδιών για ελεύθερη χορευτική έκφραση. Δεν απαιτεί προηγούμενη χορευτική εμπειρία καθώς απευθύνεται σε όλους τους μικρούς χορευτές, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 9-12 ετών ανεξαρτήτως επιπέδου και κινητικών δεξιοτήτων.

Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινούμαστε είναι δύο: η Κίνηση και η Έκφραση.  Με συνοδηγό την ελευθερία, τελικός προορισμός μας είναι η δημιουργία της προσωπικής χορευτικής μας ταυτότητας. Και δεν ξεχνάμε το συναίσθημα της απόλαυσης…

Το τμήμα θα ξεκινήσει μόνο εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών.

 

 

 

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος – Χορός 60+

Διδασκαλία: Δημήτρης Σωτηρίου

Μαθήματα: Τρίτη 17:30-18:30

1ο μάθημα γνωριμίας: Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022*

Στις συναντήσεις μας αυτές θα ερευνήσουμε κάποιες από τις θεμελιώδεις συνδέσεις του σώματος -κεφάλι με κόκκυγα, κέντρο με περιφέρεια, κορμός με πόδια, πλευρικές και διαγώνιες συνδέσεις. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη σύνδεση μας με τον χώρο, την ομάδα, τον κόσμο  που μας περιβάλλει. Το σώμα και ο νους είναι το αντικείμενο και συγχρόνως το μέσο της εξερεύνησης μας. Πρόκειται για τη γιορτή της ισορροπίας των μερών μέσα στο όλον. Η  ευεξία – όπως αλλιώς λέμε τη σεροτονίνη, ορμόνη της ισορροπίας- γίνεται ο οδηγός μας στην έρευνα αυτή.

Το εργαστήρι  βασίζεται σε ασκήσεις αναπνοής καθώς και στις αρχές της τεχνικής χορού release – αποδέσμευση της έντασης. Απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 60 χρόνων, χωρίς και να αποκλείονται οι άλλες ηλικίες.

Το τμήμα θα ξεκινήσει  μόνο εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών.

 

Εργαστήρι Τεχνικής Alexander με τη Μαρία Σαλτίρη

Διδασκαλία: Μαρία Σαλτίρη

Μαθήματα: Πέμπτη 20:30-21:30 (δυνατότητα και πρωινού τμήματος)

1ο μάθημα γνωριμίας: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022*

Πώς να πετυχαίνουμε περισσότερα κάνοντας λιγότερα!

Ας απαλλαγούμε από περιττές κινητικές συνήθειες βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας!

Η εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Τεχνικής Alexander, επίσημο διδακτικό μέλος του οργανισμού Alexander Technique International, Μαρία Σαλτίρη, δημιουργεί ένα εργαστήρι ενηλίκων πάνω στην Τεχνική Alexander. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από άγχος, μυϊκούς πόνους, περιττή μυϊκή ένταση, χαμηλή απόδοση, που οφείλονται σε κινητικές συνήθειες, που δυσχεραίνουν τις καθημερινές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Σκοπός είναι να μάθουν πώς να τις αλλάξουν για να βελτιώσουν την ψυχοσωματική τους υγεία και την ποιότητα της ζωής τους.

Τι είναι η Τεχνική Alexander;

Η Τεχνική Alexander είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία που εφαρμόζεται αποτελεσματικά εδώ και 100 χρόνια σε όλο τον κόσμο, προάγοντας την ψυχοσωματική υγεία των ανθρώπων.

Μέσα από την Τεχνική Alexander, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να «επαναπρογραμματίζουν» νου και σώμα αλλάζοντας απλά και πρακτικά τον τρόπο που χρησιμοποιούν το ίδιο τους το σώμα. Αυτό επιτυγχάνεται μαθαίνοντας να αναγνωρίζουν και να σταματούν τις επίπονες κινήσεις και τη μη ωφέλιμη στάση του σώματός τους. Με τα εργαλεία που προσφέρει η Τεχνική Alexander καθώς και με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου εκπαιδευτή καταφέρνουν να απαλλαγούν από τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημά τους και να αποκαταστήσουν τον συντονισμό και την αρμονία που κάθε ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο από τη φύση του να έχει.

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει μόνο εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Μενού