Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Αυτοσχεδιασμού με τον Χρήστο Στρινόπουλο

dance-pic

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Αυτοσχεδιασμού με τον Χρήστο Στρινόπουλο.

Παρασκευή 20 – Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, 2013

**Ώρες:    Παρασκευή:  20:00 – 23:00 & Σάββατο, Κυριακή:  18:00 – 21:00

Κόστος40

Χώρος:     Σχολή Χορού ΄Ασπας  Φούτση  (Κ. Βόγα 6, Θεσσαλονίκη – στάση Λαογραφικό Μουσείο).

 **Υπάρχει η πιθανότητα οι ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής να είναι πρωινές (10:00 – 13:00). Ενημερώστε για την διαθεσιμότητα σας σε αυτήν την περίπτωση κατά την εγγραφή σας και αν βολεύει, η ώρα θα γίνει πρωινή και θα ενημερωθείτε ανάλογα.

Σκοπός μας είναι να εξερευνήσουμε τρόπους να αποδώσουμε πρόθεση και ποιότητα στην κίνηση. Θα ξεκινήσουμε από απλές και απτές αρχές της κίνησης, όπως βάρος, αδράνεια, release, ταχύτητα, διάρκεια, στοχεύοντας να φτάσουμε στο σημείο να κατανοήσουμε και στη συνέχεια να αποδώσουμε μια χορογραφία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βρούμε και το χώρο να χρωματίσουμε την κίνηση, ο καθένας και η καθεμιά με το προσωπικό και ιδιαίτερο του ταμπεραμέντο. Αυτή την εμπειρία, μαζί με την σωστή τοποθέτηση μας σε έναν ενεργό σκηνικό χώρο, θα την χρησιμοποιήσουμε μετά στον αυτοσχεδιασμό.Κάθε μέρα θα ξεκινάει με ένα μάθημα συγχρόνου χορού και μετά από ένα μικρό διάλειμμα, θα συνεχίζουμε με το ερευνητικό κομμάτι όπου θα χρησιμοποιούμε τις χορογραφίες του μαθήματος, ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και partnering.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές και ηθοποιούς με μια καλή τεχνική στο σύγχρονο χορό και διάθεση για έρευνα.

 

 

Ο Χρήστος Στρινόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Madison στις Η.Π.Α. Εργάστηκε και σπούδασε στενά με τον Thomas Mettler πάνω στο physical theatre και στον χορό. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο σύγχρονο χορό με την ομάδα Collectif Du Marchepied στη Λωζάνη της Ελβετίας, υπό τη διεύθυνση της Corrine Rochet και του Nicholas Petit. Έχει δουλέψει με διάφορους χορογράφους και ομάδες όπως, cie Alias (Γενεύη), cie Collectif Uttilite Publique (Λωζάνη), Salome Schneebeli (Ζυρίχη), cie Marcel Leemann Physical Theater (Βέρνη), David Zambrano (Αμστερντάμ), Roberto Olivan (Βαρκελώνη), Προσχήμα (Αθήνα), και Οκτάνα (Αθήνα) μεταξύ άλλων. Είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας Trio 7d9 (Βέρνη, Ελβετία) μαζί με την Ξένια Θεμελή και την Marion Ruchti. Μ’ αυτό το σχήμα έχει χορογραφήσει τρία κομμάτια, το “nothing”, το “Interrupting Measure” και το “RUSH”. Είναι  πτυχιούχος  δάσκαλος στα συστήματα GyrokinesisÒ και Iyengar Yoga.

Κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικώς στη γραμματεία της σχολής το αργότερο μέχρι 15/12/2013 χωρίς προκαταβολή.

Τηλέφωνο: 2310827006   e-mail: foutsia@hol.gr

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μενού